Ihanat ystävänpäivän nauhat kierrätyspaperista



Ai vitsit, ystävänpäivä kolkuttelee ovella! Jos on sellainen että tykkää kyllä kaikkia kissanristiäisiä varten vähän laitella jotain, mutta tuppaa jäämään viime tinkaan (esim. minä), niin silloin kannattaa olla pitkä liuta helppoja ja halpoja askarteluohjeita takataskussa. Ja tämä tämänpäiväinen on niin superhalpa ja helppo, ettei oo tosikaan. Tosin toteutukseen tarvitset ompelukoneen, joten ompelukoneettomat, sori.

Olen aina välillä ommellut näitä nauhoja koristeeksi milloin mihinkin juhlaan ja esimerkiksi joulukuuseen! Parhaimmaksi paperilaaduksi on valikoitunut melko tavallinen kopiopaperin vahvuinen paperi. Koska leikattavat sydämet ovat niin pieniä niin ihan tavallisista mainoksistakin saa leikattua tosi kivoja, jos värimaailma miellyttää. Kukaan ei kiinnitä huomiota pienten kuvioiden kuviin. Itse käytin ehdottomasti parasta ilmaisjakelun lähettämää askartelulehtistä, eli kaikille tuttua Postista. Kolmesta postisesta saa ihan kivan mittaisen nauhan.




Ompeleen kannattaa olla paperia ommellessa aika löyhää, sillä jos neula tikkaa oikein tiiviisti, niin tikistä tulee aika näppärä repäisyviiva ja sydämet halkeavat sen kohdalta helposti. Kuvioiden välillä kannattaa hieman sormilla jarruttaa seuraavaa sydäntä, koska kone vetää ne helposti hieman limittäin, jollei itse jarruttele. Kaikkein rennoimmin nauha roikkuu kun ompelukone ompelee muutaman millin tyhjää sydänten väliin.

Kiinnitin oman nauhamme verhotangosta verhotankoon ja keskeltä nastalla kattoon. Tämä on niin kevyt, että sen saa vaikka kokonaan kiinnitettyä huomaamatta nastoilla. Kiinnittäessa kannattaa varoa ettei nauha mene solmuun, koska sitä on todella tuskaista selvitellä! Nauhoja voi tehdä useammankin ja kiinnitellä niitä ristiin rastiin, mutta mulla loppui postiset kesken ja tyydyimme vain yhteen. Ehkä pitää käydä kerjäämässä naapurista lisää!


Lapset innostuivat teemasta ja alkoivat heti askarrella ystävänpiväkortteja kavereilleen. Meillä ei itse asiassa todellisuudessa joka vuosi ystävänpäivää huomioida välttämättä ollenkaan, mutta tänä vuonna innostuttiin pitkästä aikaa. Joinain vuosina olen hakenut töistä tullessani munkit ja ne on sitten napsittu iltapalaksi.

Ihanaa kun lapset kasvaa ja alkavat saada pysyviä kaverisuhteita! Pöttis askarteli ihanan kortin parhaalle kaverilleen ja Nöpö ja Puuskikin tekivät kortit omille ystävilleen. Kaveria on aina kiva muistaa, oli sitten ystävänpäivä tai ei.

Kommentit

Lähetä kommentti