Helpot ja halvat kynttilänjalat, sekä hyvä syy juoda viiniä!


Olin tuossa taannoin halloweenin aikaan erään ystävän nykyisessä asunnossa ensimmäistä kertaa kylässä, ja hänellä oli ihana keittiö! Vietimme neljän hengen tyttöjen iltaa (jollaisia en vietä ikinä, ehkä siksi tää kaikki oli niin maagista!), joimme viiniä, söimme juustoja ja poltimme kynttilöitä.

Varmaan kaikki tiedämme, että jos ihmisellä on kaksi koiraa, kolme lasta, neljä kissaa ja itsekin on vähän hönö ja unohtelee asioita (kuten kynttilät palamaan), niin kynttilöitä ei tule paljoa kotona polteltua. Ikinä. Sitä samaa maagista tunnelmaa on mahdotonta luoda meille, koska kaikki ihana katoaisi palavasta tulesta syntyvän stressin alle.

Jotenkin kynttilät ja viini olivat kuitenkin niin kutkuttava yhdistelmä, että halusin palasen siitä kotiini. Niinpä eräänä iltana ryhdyin askartelemaan meille viinipulloista kynttilänjalkoja, vaikken koskaan niitä voisi polttaakaan. Tässä myös aivan erityisen hyvä syy juoda viiniä, sillä itsehän toden totta tyhjensin tuon vasemmanpuoleisin pullon eräällä viikolla ihan vaan saadakseni pullon. Koska en harrasta viinejä kovin usein, on oikeanpuoleinen pullo Ikean kuohuvaa.


Virkkailin pulloihin pienet pitsikaulukset puuvillaisesta jämälangasta. Tässä vaiheessa lienee asiallista huomauttaa, että ne eivät välttämättä ole ne kaikkein paloturvallisimmat… mutta jos sinäkään et aio kynttilöitä polttaa tai oot tosi tarkkaavainen, niin tässä ohje!

Virkkaa 24kjs ja sulje ne ympyräksi. Tee ensimmäinen krs ketjusilmukkakaaria, eli aina 3kjs ja yksi ks joka toiseen aloitusrenkaan silmukkaan. Viimeisen kaaren kohdalla tee näin: virkkaa 1kjs ja tee sitten pylväs kerroksen aloitussilmukkaan, jolloin seuraavan kerroksen aloituskohta pysyy viimeisen kaaren keskellä (kaikki varmaan tajusi, eikö!).

Tee seuraava kerros samalla tavalla ja sitä seuraava muuten samoin, mutta virkkaa ketjusilmukkakaariin neljä silmukkaa. Viimeisessä kaaressa tee kaksi ketjusilmukkaa ennen pylvästä.

Neljäs kerros tehdään pylväin siten, että jokaiseen kaareen virkataan neljä pylvästä. Viidennellä kerroksella joka toiseen neljän pylvään ryhmän väliin virkataan kymmenen tuplapylvästä ja joka toiseen ks.

Jopuksi aloitusreunan voi siistiä virkkaamalla sinne reunan kiinteillä silmukoilla.

Parempiakin ohjeita on varmasti nähty, mutta eiköhän taitavat virkkaajat saa tästä kiinni!

Piirsin myös tällaisen virkkauskaavion, jos se mahdollisesti selkeyttäis jotakin. Tosin en osaa näitä piirtää, joten tää on enemmänkin semmonen viitekuva, että virheitä tästä ei kannata ryhtyä bongailemaan, niitä on varmasti. Mua kuitenkin itseä helpottaa ihan tosipaljon tällaiset (viitteellisetkin) kuvat, koska oon niin laiska lukemaan ohjeita.Ja ei kun tunnelmoimaan! Adventtikin lähestyy, joten just nyt on hyvä syy tehtailla näitä vaikka useampikin. Samalla on hyvä syy juoda neljä pulloa viiniä!

Kommentit