Ihana Virkkuri 4


Olen seurannut ihanan Molla Millsin uraa jo pitkään, mutta harkitsevana ostajana en ole koskaan ostanut hänen kirjojaan. Osasyy on ollut siinä, että en nyt ylipäätään osta yleensä juuri mitään, mutta myös siinä etten ole aikaisemmin törmännyt kirjoihin missään. Harkitseva ostaja kun harvemmin painelee nettiin vartavasten kaivelemaan jotakin ostettavaksi. Siksi olikin varsin upeaa, kun tämänvuotisilla Tampereen käsityömessuilla pääsin vihdoin sekä käsiksi kirjaan, että tapaamaan tyttäreni kanssa ihanan Mollan. Ai vitsit kuinka ihanaa oli todeta, että ihminen joka suunnittelee mitä ihanimpia virkkuumalleja, on myös mitä hurmaavin persoona.


Molla Mills on kirjoittanut suomeksi Virkkurit 1-4 ja lisäksi hän on julkaissut esimerkiksi virkkaajan kalenterin vuodelle 2018, joka on kyllä ehdottomasti omalla ostoslistallani. Messuilta päädyin hankkimaan Virkkuri nelosen, sillä uusimman kirjan työt olivat paikanpäällä esillä ja lapseni ihastui niihin kaikkiin.

Parasta näissä kirjoissa on se, että niillä ei (ainakaan minulle) juurikaan myydä erityisen suurta suunnittelua tai taitoa vaativia töitä, sillä esimerkiksi monet pussukat voisi halutessaan virkata ihan vapaalla kädellä ilman minkäänlaista ohjetta. Minulle tärkeintä uudessa kirjassani on sen visuaalinen maailma, joka tuo inspiraatiota ja hyvää mieltä silloin kun käsityöhommat eivät iske kaikkein lujimmin. Voisin selailla kirjaa loputtomiin, vaikka alankin osata sen jo ulkoa. Tällaista tunnetta ei saa aikaan mikään muu käsityökirja, enkä niitä kyllä kovin montaa omistakaan.


Vaikka edelleen edellistenkin Virkkuri -kirjojen ohjeet noudattavat tätä samaa linjaa, taidan haluta ne kaikki. Niiden visuaalinen maailma kun vaan on niin ihana. Suurimpaan inspiraationnälkään kannattaa vilkaista myös Mollan kotisivuilta löytyvät ohjeet, joita on myös lähestulkoon pienen kirjallisen verran.

Seuraava askel olisi suunnata kauppaan materiaaleja hankkimaan. Kirjan pohjalta aloittamani joulumatto on jo yli puolivälin, mutta monta muuta ideaa odottaa toteutusta.

Kommentit