KRANSSI


Jotenkin kranssit ei oo koskaan olleet mun juttu. Vaikka tykkään askarrella kaikenlaista, niin eipä oo ikinä tullut tehtyä kransseja. Ihailen kyllä muiden tekeleitä netin kuvavirroissa, mutta itse en ole koskaan innostunut hommasta. Siksi erityisen ihanaa oli, kun meidän lasten hoitopaikasta sai tänä vuonna ostaa havukransseja, koska en olisi ehkä koskaan moisia lätkäissyt ulko-oveen ja pihasaunan oveen muuten.

Sain kuitenkin tänä vuonna niin kutkuttavan kierrätyskranssi-idean, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ja ihana tuli! Voi vitsit mää tykkään tästä kranssista yli kaiken. Ja näitä voisin tehdä lisääkin.

Oon nimittäin keräillyt vanhoja Marimekon paitoja jo pitkään, vähän sillä ajatuksella että teen niistä jotain ältsin upeaa joskus. Oonkin aloittanut tasaraitasuikaleista ryijyä jo kauan aikaa sitten, mutta se on edennyt vain himpun verran, koska ryijyn solmiminenkaan ei selvästi ollut mun juttu.


Nyt kuitenkin kranssikipinän iskiessä kaivoin nämä vanhat paidat ja aloin suikalouda. Solmin suikaleista pieniä nippuja ja solmin niitä kranssiin. Kranssin pohjan tein kahdesta rullatusta aikakausilehden aukeamasta, jotka teippasin ympyrän muotoon suurella määrällä teippiä.

Solmia ja leikata sai aika kauan ja suosittelen todella varaamaan hyvät sakset, jotta homma sujuu. Materiaalia eii kuitenkaan kulunut kovin paljoa ja kaiken kaikkiaan kranssi oli kuitenkin aika nopsa tehdä, kun viitsi vaan joka välissä leikkailla ja solmia (tein kranssia mm. parina aamuna kun vahdin lasten aamupalatouhuja). Vaaleanpunavalkoinen suikale on trikookudetta, jota mulla sattui olemaan noin nyrkin kokoinen jämäkerä. Vihreävalkoinen ja sinikeltainen suikale on leikattu vanhoista tahraisista paidoista. Tasaraitapaidat olivat noin satasenttisiä ja kummastakin kului noin puolet.


Tässä ihana ja helppo kranssiprojekti, jota suosittelen lämpimästi! Materiaalitkin löytyy aika lailla valmiiksi kotoa, sillä lähes jokaisella on kotonaan vanha lehti, teippiä ja pari kulahtanutta vaatetta, jotka ovat sopivia suikaloitavaksi. Jollei ole, niin vanhoja paitoja saa pari kappaletta superedullisesti esimerkiksi kierrätyskeskuksesta.

Solmimisen iloa!

Kommentit