Suuri hanskavertailu


Kun on kolme lasta, niin on saanut elämänsä aikana ostaa aika monet hanskat. Vaikka lasten talvihanskat ovat melkoista kulutustavaraa, olen silti aina mahdollisuuksien mukaan yrittänyt löytää nekin käytettynä. Nykyään kun kaikilla on niin paljon kaikkea, niin myös hanskoja päätyy valtavasti kirppareille myyntiin vielä erittäinkin käyttökelpoisina.

Tyttöjen ollessa pieniä sain aika paljon pieneksi jääneitä hanskoja sukulaisilta. Ne olivat vielä oikein hyväkuntoisia, sillä parivuotiaat lapset harvemmin käyttävät hanskansa ihan puhki saakka. Kun työt ovat kasvaneet isommiksi, olen joutunut välillä tinkimään periaatteistani ja ostaa myös uusia hanskoja. Koska meillä menee hanskoja aika paljon myös hukkaan, en ole juuri koskaan viitsinyt sijoittaa kovin kalliisiin hanskoihin, vaan uudet on haettu yleensä jostain marketista kympillä.

Käytettyjä hanskoja ostaessa kannattaa syynätä että hanskat todella ovat hyvässä kunnossa. Nopealla tunnustelulla saa selville kuorikankaan vahvuuden, mutta myös saumakohtien on syytä olla kunnossa. Hyvänkin näköinen hanska saattaa päästä märän läpi nanosekunnissa, jos johonkin saumakohtaan on kulunut pienikin reikä. Lopuksi hanska kannattaa kääntää nurinpäin ja tarkistaa sisäpinta. Joskus kiireessä olen tehnyt sen virheen, etten ole kirppiksellä tarkastanut sisäpintaa ja kotona olemme huomanneet että ulkoa lähes uudenveroinen talvihanska on sisältä täynnä kulunutta kangasmössöä. Yäk.


En vanno minkään tietyn merkin nimeen, vaan ostan kirppikseltä hyvät hanskat lähes poikkeuksetta. Vaikka merkki olisi vähän halvempi, niin hyviä varahanskoja tarvitaan aina. Niin usein niitä ei löydy, että meillä ainakaan olisi ylitarjontaa. 

Nahkarukkaset
Saimme anopilta eräänä jouluna lahjaksi koko perheelle nahkarukkaset. Anoppi oli suunnitellut hanskaostosta jo pitkään ja oli innoissaan siitä että sai sijoittaa perheemme hyviin hanskoihin. Olin itsekin tyytyväinen. Ajattelin että pakkaspäivinä nahkarukkaset olisivat oikein hyvä ja lämmin valinta lasten herkästi paleleviin käsiin. Todellisuudessa nahkarukkasten osto oli kuin rahan heittämistä kaivoon. Silloinen päiväkoti ei kelpuuttanut nahkarukkasia missään nimessä vaan käski hankkia kunnon hanskat. Paritkin hukkuivat aika nopeasti, sillä olimme valinneet väriksi tyylikkään, mutta myös ah-niin-helposti-hukkuvan mustan.

Polarn. o. Pyret
Ruotsalaiset osaa! Popin ulkovaatteet ovat muutenkin tunnetusti hyviä, eikä hanskoissa tehdä poikkeusta. En ole koskaan ostanut popin hanskoja uutena, koska olen onnekseni löytänyt käytettynä todella hyväkuntoisia. Tänä talvena esikoisella ja kuopuksella on molemmilla mustat Popin talvihanskat ja ne ovat kestäneet todella hyvin. Myös kädet ovat pysyneet lämpiminä ja hanskat on ollut helppo pukea käteen. Poikkeuksen tässä tekevät välikausihanskat, jotka mielestäni ovat kestäneet kulutusta vähän heikommin.

H&M
Kyllä! Tässäkin ruotsalaiset osaa. Tytöillä on tänä talvena kahdet henkkamaukan hanskat, joista toiset ovat keskimmäisellä päivittäisessä käytössä ja toiset esikoisella ahkeran käytön varahanskoina. Molemmat hanskat ovat väriltään vaaleat, joten olen joutunut pesemään niitä usein. Hanskat eivät ole kärsineet pesussa yhtään, vaan ovat yhä täysin ehjät ja muhkeat. Huomionarvoista on se, että myös nämä hanskat on ostettu kirppikseltä.

Reima
Meillä on muutamat käytettynä ostetut Reiman hanskat ja valitettavasti ne ovat olleen usein ulkoa ihan täydessä terässä, mutta sisäpinta on kulunut kovaksi ja ällöksi. Myös saumat tuntuvat kestävän huonosti ja kämmenpuolen vahvikeosaan tulee helposti kulumaa. Nyt en tietenkään sanoa kuinka aivan uudet pelittäisivät, mutta jos sukulaisilta saadut yhden lapsen käytössä olleet hanskat ovat tätä luokkaa, en viitsi uusia edes ostaa. Harmi. Reiman pienimmät hanskat on myös tosi hankala pukea käteen ja isommatkin ovat vähän hassun mallisia. Helppo pukea, mutta kämmenosa on ainakin meidän lapsille liian väljä.

Lassie
Hyvät perushanskat, jotka kestävät ihan kivasti ja jotka on yleensä helppo pukea käteen ja pitävät lapsen kädet pienillä pakkasilla hyvin lämpimänä. Kyölmälle säälle tai pitkään ulkoiluun varaa muunlaiset.

Jonathan
Olemme ostaneet Jonathanin haskoja uutena pari kertaa akuuttiin hanskakriisiin, sillä olen kuullut niistä paljon kehuja. Hinta suhteessa laatuun on kyllä ollut vähintäänkin tyydyttävä, mutta en ole täysin vakuuttunut siitä, kuinka nämä pitävät lämpöä. Ainakaan kun vertaa ruotsalaisiin suosikkeihini.

Molo
Kun Pöttis oli pieni, halusin ostaa esikoiselle vain priimaa. Sijoitin tällöin Molon tähtihanskoihin, jotka olivat kova hitti silloin. Hinta kirpaisi, mutta toiveikkaana ajattelin että hyvät hanskat periytyvät vielä mahdollisille pikkusisaruksillekin. Hanskat oli kuitenkin vaikea pukea ja kiukkuisen yksivuotiaan kanssa pukeminen oli jopa lähes mahdotonta. Säästelin hanskoja pitkään, mutta lopulta Puuskin ollessa pieni myin ne pois ja hankin hänelle muunlaiset hanskat. Myöhemmin olen hypistellyt Molon hanskoja kirpputoreilla, mutta malli ei edelleenkään ole vakuuttanut, vaikka hanskat muuten vaikuttavat tosi kestäviltä.


Kaikkia hanskamerkkejä meilläkään ei ole kokeiltu, joten listasin vain ne mitä meillä on ollut käytössä ja joista minulla on selkeää sanottavaa. Kaikkien merkkien kaikkia malleja en myöskään tunne sillä olen kirppishaukka ja napsin yleensä vain niitä joita käytettynä löydän. Monia halvempia markettihanskoja on tullut myös kokeiltua, mutta niiden merkkejä en varmaksi muista. Yhteenvetona sanottakoot kuitenkin, että jollet halua samanlaista hanskakaaosta kuin meillä, osta lapselle ykköshanskoiksi ruosalaiset ja varahanskoiksi kelpaavat hyvin ne marketin kympin hanskat.

Kommentit