Kohta virkataan pitsimattoa!


Virkkasin hiljattain valkoisen pitsimaton, johon pyydeltiin Instagramissa ohjetta. Mitään ohjetta ei tietenkään valitettavasti ole, koska en tapaa sellaisia käyttää. Matosta tuli kuitenkin niin kiva, että ajattelin kirjoittaa sen paperille ja jakaa teille kaikille, jotta muutkin saisivat hieman pitsiä elämään. Ripottelen Pitsimaton ohjetta tänne pikkuhiljaa ja ensimmäiset ohjeen osaset tipahtelevat blogiin maaliskuun alussa. Eli tervetuloa kaikki mukaan virkkaamaan! Mukaan tarvitset:

Melko ohutta trikookudetta hieman yli 3 kiloa. Nää on aina vähän vaikeita, koska trikookuteiden paksuus vaihtelee niin kamalasti. Jos löydät hieman paksumpaa, niin ota käyttöön isompi koukku ja varaa vaikkapa neljä kiloa kudetta.

Virkkuukoukun noin kokoa 10. Itse käytän kymppiä, mutta hieman pienempi tai isompikin saattaa toimia, etenkin jollei sulla ole ihan saman vahvuista kudetta kuin ohjeessa.

Hyvää mieltä, päättäväisyyttä, periksiantamattomuutta ja vetreät sormet. Näistä elementeistä saadaan aikaan ihana virkattu pitsinen matto, jonka halkaisija ohjeen mallimatossa on noin 1,2 metriä. Monista muista pitsisten mattojen ohjeista poiketen tämä tulee olemaan vieläkin reikäisempi ja sellainen pitsiliinamaisempi, koska mulla on vähän semmonen tyyli. Mukana virkkaamassa voit olla myös instagramissa hashtagilla #eojpitsimatto.

Palataan pian asiaan, mukavia valmistautumisia!

Kommentit