Kukkivat jäälyhdyt


Tällä viikolla saatiin nauttia oikein kunnon pakkasista ja auringonpaisteista! Pakkasten aikaan keittiössä kauniisti kukkineet tulppaanit sopivasti alkoivat nuupahtaa ja eihän mikään oo niin ihanaa kuin kukkaisat jäälyhdyt!

Meidän tulppaaneissa oli vielä tosi nätit kukat, mutta lehdet olivat jo kellastuneet vähän kököiksi. Onneksi oon kuitenkin tällainen kuihtuneiden kukkien kuningatar ja mulla oli kuistissa vielä nuupahtaineita hyasintteja joulun jäljiltä. Niissä oli vielä ihan vihreät lehdet pilkottavaksi joukkoon.Jos sopivia kukkia ei ole näköpiirissä, niin todella kauniita lyhtyjä saa aikaiseksi myös esimerkiksi havuista ja vaikkapa mustikanvarvuista, kunhan muistaa että kumpaakaan ei saa käydä riipimässä mistä tahansa ilman maanomistajan lupaa. Myös pihlajanmarjoista olen tehnyt lyhtyjä joskus, mutta se vaatii jo melkoista suunnitelmallisuutta, sillä marjatertut pitäisi poimia pakkaseen valmiiksi jo syksyllä. Jäälyhtyjä olemme värjänneet myös liottamalla vesivärinappien loppuja veden sekaan, todella kauniita lyhtyjä saa myös siten!Me teimme lyhdyt maitopurkkiin ja vanhoihin kakkuvuokiin, joita olen hankkinut ihan jäälyhtyjä varten. Vanhoja kauniita kuivakakkuvuokia löytyy usein kirpputoreilta, mutta hintahaitari on paikasta riippuen aika suuri. Halvimmalla todennäköisesti pääsee, kun käy esimerkiksi kierrätyskeskuksessa, lähetystorilla tai vaikkapa Pelastusarmeijan kirpputorilla.

Vaikka talvi on vielä ihan täyttä päätä meneillään, niin kevät kurkkii jo ihan nurkan takana. Nautitaanhan siis vielä kaikista tulevista ihanista kauniista pakkaspäivistä, sillä niitä ei vuoteen paljoa mahdu.

Kommentit