Lättypäivä


Kirjoitin vähän aikaa sitten meidän kanoista. Ja kun on kanoja, on myös paljon munia. Olemme koko ajan odottaneet että kanat pitäisivät munintataukoa, mutta niin ei ole käynyt, tai ainakaan kaikki kanat eivät ole lopettaneet munintaa yhtäaikaisesti. Munia on päinvastoin tullut talviaikaan tosi paljon ja niitä on saanut paistaa koko ajan, jotta ne on saatu kaikki kulutettua.

Olen yrittänyt kehitellä perheemme syömisiä siihen suuntaan, että munat tulisi käytettyä mahdollisimman tehokkaasti ja monipuolisesti. Minun kohdallani omien munien tarkoitus olisi myös vähentää perheemme lihankulutusta, joten etenkin sellaiset ruuat, jotka korvaavat liharuuan ja sisältävät reippaasti kananmunaa, ovat meille hyvin tervetulleita.Viimeisin tällainen ruoka on itse tehdyt pinaattivohvelit. Nämä herkulliset vohvelit uppoavat lapsiin kuin häkä, koska lapsi mieltää vohvelin herkkuruuaksi. Kesäaikaan vohveleihin on näppärä käyttää myös nokkosta tai vuohenputkea, mutta näin kevään kynnyksellä meillä ei ole kumpaakaan enää edes pakastettuna, joten tällä kertaa tyytyminen oli kaupan pakastepinaattiin.

Kaikki varmaan osaavat tehdä jonkinlaisen lettutaikinan, mutta laitan reseptin silti tähän, koska eihän sitä ikinä tiedä! Näin syntyy siis meidän vohvelitaikina, joka toimii ihan yhtä hyvin myös pannulla paistettuna tai pannukakuksi muunnettuna.

Pinaatti(/nokkos/vuohenputki)vohvelit

- 1 litra (luomu)maitoa
- 1 pussillinen pakastepinaattia. Deseiksi muutettuna varmaan noin 2dl
- Jauhoja sen verran, että taikina paksuuntuu vähän. Hitsit kun en ikinä mittaa, mutta sanoisin että noin 5dl. Itse heittelen kaapista vähän kaikkia jauhoja sekaisin, mutta meillä vohvelit hajoavat jos vehnäjauhoja on liian vähän, joten laita ainakin puolet vehnäjauhoja
- kuusi kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5dl öljyä

Öljyä tarvitset myös paistamiseen. Sekoita ainekset yhteen, järjestyksellä ei mielestäni ole niin väliä, kunhan laitat jauhot ennen munia. Paista ja nauti! Päälle voisi esimerkiksi tehdä ohrasta ja porkkanasta jotain kivaa mössöä, mutta meillä nämä upposivat parhaiten pienen sokeriripauksen kanssa.Laitoin joukkoon myös hieman timjamia, jonka ostin meille keittiökoristeeksi. Timjamissa on ihana voimakas tuoksu, joka luo keittiöön raikasta kevättunnelmaa. Kevättunnelmaa yritimme luoda myös polttamalla munanmuotoista pääsiäiskynttiläämme, mutta se ehti palaa vain muutaman minuutin ennen kun kissa huitaisi sen hännällään sammuksiin. En siis voi sositella kynttilöitä eläinperheisiin, ainakaan poltettaviksi!

Kommentit