Sukat siskolle


Todella, todella pitkästä aikaa tipahti puikoilta omalle siskolle sukat. Sisko on nyt kahdeksanvuotias ja edelliset sukat taisin hänelle tehdä kun hän oli vuoden vanha. Välissä on ollut siis noin seitsemän vuoden luova tauko! Piti sitten heti pistää vähän paremmaksi, eikä neuloa mitään ihan perussukkaa. Toivottavasti näille tulee käyttöä. Etenkin kun kooltaan sukat on jut sopivat, eli käyttöä on parasta tulla pian ennen kun nää jää pieneksi.



En yleensä tee kijoneulesukkia ohjeiden mukaan, mutta nämä sukat ovat aikaisemmin esitellystä Muita ihania -käsityökirjasta. Lankoina on käytetty kokonaan kierrätettyjä langanpätkiä, eli vanhoja purettuja käsitöitä. Kovin siistiä jälkeä ei siis parhaalla tahdollakaan saanut, sillä purkulanka on varsin kiharaista. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen lopputulokseen ja viimeistään höyryttämällä sai hyvin tehokkaasti pahimmat säröt piiloon. Väritkään ei mene sukkien kesken ihan yks yhteen ja näin oli tarkoituskin. Pienillä värimuutoksilla sukkiin tuli vielä vähän enemmän eloa.



Me ollaan hiihtoloman vietossa lasten kanssa ja ai vitsit on ihanaa kun on aikaa vain päätellä kirjoneulesukkia ja kuvailla niitä. Oon aivan järkyttävässä flunssassa ja alkuperäiset suunnitelmat talviulkoilusta ja muusta reippailusta ovat tehokkaasti jääneet matonvirkkuun ja sukankudonnan tieltä. Onneksi lapset jaksaa vaarilassa viihdyttää itse itseään. Kotona täydellinen rentoilu tuskin olisi mahdollista.

Onko sulla siellä hiihtoloma? Toivottavasti, sillä kelit ainakin on hiihtolomailuun just eikä melkein!

Kommentit