Pitsimatto - päivä 4


Heippa ja tervetuloa taas virkkaamaan! Matolla alkaa olla jo vähän kokoa ja sen virkkaaminen käy jo aika työstä, eikö. Siksi muistahan myös välillä pitää taukoa ja pyöritellä vähän olkapäitä ja vetristää sormia. Se on nimittäin tärkeää! Itse joskus unohdan ja silloin iskee kauheat jumit ja päänsärky.

Matto ei kuitenkaan vielä mitään älyttömiä paina. Itsehän annoin kuteen menekkiarvion aluksi vähän mututuntumalla, mutta kävin Kauhavan läpi ajaessani punnitsemassa sen Lankavassa ja painoa oli 2,8 kiloa. Kolmen kilon arvioni oli siis aika nappi! Ja siis en nyt sentään pelkästään mennyt sinne punnitsemaan (vaikka kiitos että sain!), vaan tein tietysti myös vähän ostoksia. Sieltä saa nyt heidän ihanan ohjekirjan kaupan päälle kun ostaa yli viidelläkympillä. Mulla on niitä jo kaksi, ha!


Nyt tehdäänkin aika simppeleitä juttuja, nimittäin virkataan edellisen pylväskerroksen perään toinen samanlainen. Siis kolme pylvästä ja väliin aina yksi ketjusilmukka. Sen jälkeen tehdään samanlainen kerros, mutta neljä kaksoispylvästä ja väliin aina yksi ketjusilmukka. Tämän jälkeen virkataan kerros, jossa yhteen ketjusilmukkalenkkiin tulee aina kaksi kahden pylvään ryhmää. Eli virkataan samaan ketjusilmukkalenkkiin kaksi kaksoispylvästä, yksi kjs, kaksi kaksoispylvästä ja yksi kjs. Alla olevan kuvan pitäisi havainnollistaa aika hyvin!


Lopuksi virkataan vielä yksi kerros, jossa virkataan keksi pylvästä aina yhteen ketjusilmukka lenkkiin ja pylväiden väliin taas yksi ketjusilmukka. Eli 2p, 1kjs ja toistetaan tätä kerroksen loppuun. Näin on koko harmaa osio taputeltu taas valmiiksi ja seuraavaksi päästään virkkaamaan hieman taas keltaisella. Jos virkkaat vain yhdellä värillä, ei tällä kertaatarvitse kudetta katkaista vaan voit jatkaa ihan entiseen malliin.


Nyt on jo hyvä pätkä mattoa valmiina, hyvä sinä! Seuraavaksi virkataan tuo keltainen pieni siivu. Kivoja virkkaushetkiä taas kerran ja aurinkoista loppuviikkoa!

Kommentit