Pitsimatto - päivä 5


Heippa! Viikko on ihan lopuillaan ja monella alkaa huomenna taas arki. Vielä on kuitenkin hetki aikaa virkkailla ennen maanantaina. Joten tehdäänpä pieni siivu mattoa! Tämä onkin nyt sellainen pikkusiivu, että en sitä muistanut missään vaiheessa erikseen edes kuvata, joten joudumme käyttämään tällaista jossa näkyy koko loppumatto. Kovin paljoa ei siis ole enää tämän jälkeen jäljellä, kuten kuvasta näkyy.

Jos teet kahdella värillä kuten mallimatto on, on tässä vaiheessa aika luonnollisestikin katkaista toinen kude ja jatkaa toisella värillä. Silloin kannattaa taas aloittaa matto vähän eri kohdasta, jotta saumakohta häivyttyisi mahdollisimman tehokkaasti. Jos kuitenkin virkkailet yksiväristä mattoa, niin voit jatkaa katkaisematta.


Virkkaamme siis tuota keltaista pientä raitaa! Ensimmäinen kerros virkataan siten, että edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkkiin tulee aina kaksi kaksoispylvästä ja niiden väliin kaksi ketjusilmukkaa. Tässä välissä on muuten hyvä myös tasata mattoa jos se on alkanut kupruilla! tiedättehän, jos virkkaa liian löysää niin voi käydä niin että matto levenee liikaa ja se ei lattialle levitettäessä olekaan ihan tasainen vaan kupruilee miten sattuu. Tässä vaiheessa kannattaa siis levittää matto lattialle ja katsoa kuinka se siihen asettuu. Jos matto on kovin kupruileva, voit virkata välillä kahden ketjusilmukan sijaan vain yhden, jolloin et tule lisänneeksi liikaa silmukoita. Lopputuloksen kannalta ei ole erityisen merkityksellistä montako silmukkaa minkäkin pylväsparin perään virkkaat. Pienet erot eivät näy valmiissa matossa.

Sitten virkataan toinen keltainen kerros joka on samanlainen kuin edellinen, mutta tuplapylväiden sijaan ketjusilmukkalenkkiin virkataan kaksi kiinteää silmukkaa. Ja kas noin, keltainen raita on valmis! Mukavaa viikonlopun jatkoa teille kaikille. Muistakaa kässäilyn lomassa käydä hieman ulkoilemassa ja tietysti pyöritellä niitä olkapäitä!

Kommentit

Lähetä kommentti