Valkoinen pitsimatto


Tätä mattoa on väännetty kauan. Hävettää myöntää, mutta taidettiin olla jopa vähän viime vuoden puolella kun lupasin sen tehdä ja arvioin valmistumisajaksi muutaman viikon. No, ensin tein mustavalkoraidallisen josta tuli liian pieni! Sen esittelinkin jo täällä. Matto ei jäänyt pahasti vajaaksi, mutta kuitenkin liikaa ja koska ostin kuteet noin 300 kilometrin päästä kotoani, päätin niellä tappioni ja jättää sen sellaisekseen sen sijaan että olisin ostanut lisää kudetta. Mustavalkoraidallinen matto ei siis pienen kokonsa vuoksi muuttanut alunperin suunniteltuun kohteeseen, mutta päätyi lopulta työkaverilleni. 



Mustavalkoinen muuttui tilaajan pyynnästä lennosta pitsimatoksi ja tämänkin virkkasin kahteen kertaan, koska ensimmäinen vaan jotenkin epäonnistui! En tiedä mikä tässä tökki, sillä Lankamaailmasta ostettu valkoinen kude oli ihanan ohutta, pehmeää ja sopivan joustavaa. Siis juuri aivan täydellistä virkata! Väri tietysti oli yksi tekijä. Siinä missä jotakin muuta käsityötä voit virkata kevyesti automatkoilla, lasten kanssa leffaa katsoessa tai koira kainalossa, oli tämä väri niin arka että virkkasin sitä vain ehdottomassa yksinäisyydessä. Olis ollut vähintäänkin hirvittävää jos matto olisi ollut melkein valmis ja joku olisi yhtäkkiä pyyhkäissyt siihen likaa keskelle!


Onneksi pitkäperjantai on kuitenkin nimensä mukaisesti pitkä, ja matto valmistui kun valmistuikin vihdoin tänään. Olen kyllä lopputulokseen todella tyytyväinen, vaikka aikaa menikin aivan liian kauan! Seuraavaksi pitänee siis virkata jotain hieman sotkuiseen ympäristöön armollisempaa väriä.

Sää on ollut pääsiäisen kunniaksi huikea ja myös eräs pieni matkavirkkuuni on edistynyt hyvin kun kävimme aurinkoisen sään kunniaksi hieman ajelulla. Nöpö ja Puuski saivat syntymäpäiviensä kunniaksi valita kaupasta lahjat ja sunnuntaina kolme vuotta täyttävä Puuski valitsi kauko-ohjattavan auton! Koko loppupäivän on ollut hurjat rallit käynnissä. Huomenna ja ylihuomenna meillä juhlitaan, kun vietämme ensin lauantaina synttäreitä kavereille ja sunnuntaina sukulaisille. Niistä lisää tuonnempana. Sen verran voin kehua, että kun tulin töistä tostaina kotiin oli anoppi siivonnut meidän jääkaapin ja mikron, joten synttärisiivoukset oli huomattavasti rennompi aloittaa kun ne sai skipata. Toivottavasti sullakin on ollut rentouttava pääsiäinen tähän saakka!

Kommentit