Virvon varvon!


Palmusunnuntai on ohi ja johan on taas virvottu! Menossa oli mukana tuttuun tapaan lasten Tampereella asuva serkku ja tällä kertaa myös naapurin mukulat. Sekä serkku, että naapurin nuorin lapsi ovat mun kummilapsia, joten oli kiva kerrankin oikein kunnolla viettää kivaa päivää kummilasten kanssa (nuorempi on tosin vauva ja hän nukkui vanhempiensa työntämissä rattaissa, mutta noin niinkun periaatteessa, hehe).

Olen Pohjanmaalta kotoisin ja siellä virvotaan lankalauantaina. Pirkanmaalle muuttaminen oli siis suuri kulttuurishokki, koska ensinnäkään täällä ei ymmärtääkseni ole trulleja niin kuin meillä pohjalaisilla vaan virpojia ja toisekseen ne virpojat kiertää ovelta ovelle ihan vääränä päivänä! Kulttuurishokista toivuttuani olen kuitenkin ollut ihan sinut tämän erikoisen perinteen kanssa ja virponut lasten kanssa mielelläni palmusunnuntaina.
Meilläpäin virpominen käy lähes työstä, sillä sekä oksien haku että itse virpomisreissu tiesivät lapsille pitkää kävelymatkaa. Pajuja kun ei tuntunut kasvavan oikein missään ja virpoessa talot ovat niin pitkien välimatkojen päässä toisistaan, että kymmenkuntakin taloa kierrettyään he olivat kävelleet jo pari kilometriä. Kaiken kukkuraksi samaan aikaan sattui kylällä olemaan pilkkikisat ja aika moni oli siellä kun kävimme oville koputtelemassa. Usean lapsen kanssa oli kuitenkin rattoisaa kiertää kun mukana oli neljä aikuista ja pulkka, jossa kukin sai vuorollaan istua kyydissä. Lopuksi vein isompia vielä autolla parin kilometrin päähän, sillä he halusivat käydä muutamilla tutuilla virpomassa loput oksat.
Saalis oli mahtava ja sääkin suosi! Päivällä oli niin uskomattoman, mykistävän kaunista. Aurinko paistoi ja lämmitti niin, että vaikka lunta on viime vuoteen verrattuna noin metri enemmän oli tänä vuonna paljon lämpöisempää. Pelkäsin että lapset palelisivat, mutta heille tuli jopa kuuma! Karkit lapset saivat syödä heti kotiin tullessaan. Tosin tytöiltä vaadin ensin huoneen pikasiivouksen, sillä se oli päässyt aivan ruokottomaan kuntoon taas. Ja todella pikainen se olikin. Kun kannustimena oli karkkikasa, oli tavarat siivottu noin vartissa. Joskus samaan menee noin kaksi viikkoa. 

Oonko jo kertonut, että rakastan pääsiäistä yli kaiken? On ihanaa että pääsiäishuuma jatkuu vielä koko ensi viikon! Kaiken kukkuraksi meillä vietetään pääsiäisviikonloppuna kahdet synttärijuhlat. Ensin Puuskin ja Nöpön yhteissynttärit kavereille ja sunnuntaina Puuskin synttärit sukulaisille. Suunnitelmissa olisi jätskibaari, jota meillä ei itse asiassa ole vielä koskaan synttäreillä ollut! Joten vinkkejä kehiin jos joku on jätskibaaria juhlissa pitänyt.

Kommentit