Kassi


Tätä kassia on virkattu toista kuukautta automatkoilla, odousauloissa, kahvipöydissä ja kaikkialla muuallakin, minne pieni ja yksinkertainen matkavirkkuu sopii mukaan. Meidän lapset on sairastelleet jatkuvasti kevättalvella ja kassi on ollut näppärä kaveri esimerkiksi terveyskeskuksen odotusaulassa ja silloin, kun virkatessa on ollut pieni potilas kainalossa.

2,5mm koukulla paksusta kalalangasta virkattu kassi oli ajoittain vähän kankean tuntuinen eikä rullannut tuosta noin vaan, mutta yksinkertainen malli ja herkullinen väri saivat palaamaan sen äärelle melko säännöllisesti. Ja nyt, kassin virkkuuosuus on vihdoin valmis! Aloin alunperun tehdä Virkkuri nelosen ohjeen mukaan, mutta en lopussa jaksanut enää hakea kirjaa vaan virkkasin kassin loppuun omasta päästäni. Tarkastin lopuksi kirjasta pääsinkö lähellekään alkuperäistä ja olinkin virkannut onnekseni aikalailla identtisen kassin!


Kirjan kassissa on nahkahihnat ja pohdiskelin ensin etsiväni kierrätyskeskuksesta tai vastaavasta paikasta itselleni nahkakassin, josta saisin sopivat hihnat. Sitten muistin kuitenkin, että multa tottakai löytyy jostain kässäjemmasta myös nahkaa ja aloin etsiä. Ja siellähän niitä oli, kirjahyllyssä olevassa laatikossa. Siinä hyllyssä ei muuten liian montaa kirjaa ole, koska sinne ei mahdu. Se on niin täynnä lankaa. Kirjojahan voi näppärästi lainata kirjastosta, joten oon katsonut parhaaksi säilyttää lankojani myös kirjahyllyssä.

Nahkaa oli iso pussillinen ja vähän sellaisia jämäpaloja, että ensin huolestuin ettei niistä saa kasaan yhtäkään hihnaa. Olen saanut ne mummoltani, jolta todennäköisesti olen perinyt tarpeen säilyttää kaikki mahdollinen, mistä voi vielä joskus tehdä jotakin. Muistan että mummo kertoi ommelleensa nahanpaloille pussin muovikaistaleesta, koska hänellä ei ollut sopivia muovipusseja eikä hän halunnut hankkia uutta pussia tähän tarkoitukseen. Pidin tätä tosi huikeana ideana ja olen sen jälkeen ommellut joka vuosi joulukortteihin kuoret vanhoista aikakausilehdistä.



Mun on pitänut tehdä näistä paloista joskus koruja, mutta koska en ole ehtinyt niin en ole myöskään ollut kovin perillä pussin sisällöstä. Alkuharmituksesta huolimatta löysin kuitenkin lopulta aivan täydellisen ruskean palasen paksua nahkaa ja sain leikattua siitä kaksi kahvaa. Enää ne pitäisi kiinnittää. en oikein tiedä miten, joten olen lykännyt hommaa. Ideoita otetaan vastaan!

Kommentit