Viikonlopun kirppislöydöt


Ihanaa, aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille! Meillä on miehen kanssa takana viikonloppu ihan kahden kesken, joten pääsimme kerrankin kiertämään kahdestaan tekemään pihahommia. Tyhjensimme talven jäljiltä kanalan vanhoista kuvikkeista ja lannoitimme niillä pihan penkkejä ja puskia. Olen kovasti odottanut että joku kanoista alkaisi hautoa. Musta Venla-kana olikin muninut huikeat kymmenen munaa ja hautonut niitä nyt pari päivää. Toivotaan, että siivousoperaatio ei härinnyt haudontoja, sillä kanat joutuivat ulkoilemaan siivouksen ajan ja hautomaan ei sinä aikana päässyt. Venla on meidän kanoista se joka hautoi myös vuosi sitten, joten sillä on onneksi kokemusta ennestään, eikä pienten häiriöiden pitäisi vaikuttaa haudontaan. Itse siivous sujui kahteen pekkaan niin nopeasti, että munat eivät olleet hylättynä sen kauempaa kuin normaalistikaan kanan käydessä vaikkapa syömässä.

Kiersimme viikonlopun kunniaksi läpi myös pari kirppistä! Lapsia hoitoon viedessä käväisimme koko perheen voimin Vintiikissä. Olen ajanut usein liikkeen ohi, mutta jostain syystä ei ole tullut koskaan poikettua. Bongailin aivan mielettömiä huonekaluja, mutta koska heräteostoksena on vähän vaikea ostaa neljänsadan euron piironkia joka ei mahdu kotona mihinkään, tyydyin ostamaan kaksi kahvikuppia ja yhden jakkaran. Toinen kupeista oli Arabian, kun taas vihreäkuvioinen ei ollut minkään merkkinen. Se oli kuitenkin niin hieno, että pakkohan se oli saada!Jakkaroita olisi ollut kolmekin kappaletta tarjolla, mutta päädyimme ostamaan vain yhden. Kun ylimääräisiä neliöitä ei ole kodissa yhtään, pitää kaiken siellä olevan olla käyttökelposta. Ihana vihreä jakkara oli paitsi kaunis, myös oikeasti tukeva ja täysin istuttavassa kunnossa. Muistaakseni tädilläni on tämäntyylinen jakkara sinisenä ja olen lähes pakkomielteisesti etsinyt itselleni samantyylistä jo kauan! Jakkara oli aika hintava, mutta toisaalta uniikeista esineistä maksaa mielellään.

Halvemmalla päästiin Kirppis Häijäässä, josta ostin ihanan Marimekon Primavera-purkin, pienen keltaisen emalipannun ja keltaisen kukkopillin. Erittäin siistikuntoinen emalikulho löytyi Kirppis Annusta. Jälkimmäisessä oli alkamassa huutokauppa, joten teimme vain muutaman minuutin pyörähdyksen ja poistuimme sitten huutokaupan alta.
Meilläpäin on tosi hyviä kirpputoreja, joilta tulee tehtyä upeita löytöjä! Ihan kaikkea, kuten vaatteita ei maalaiskirppiksiltä yleensä kannata etsiä, mutta jos tykkää meidän tapaamme sisustuksessa kaikenlaisesta vanhasta tavarasta, ovat nämä yleensä oikeita aarreaittoja. Välillä vanhoista esimeistä osataan pyytää melkoisia hintoja, mutta hyvin edullisiakin löytöjä pääsee tekemään. Ja toisaalta, me kun emme osta kotiin juuri koskaan mitään uutta, on aivan se ja sama maksammeko laadukkaista, käytetyistä esimeistä hieman korkeamman hinnan. Etenkin kun juuri samanlaista ei edes kaupasta olisi mahdollista saada.


Iittalan Taika-mukeja en ostanut kirppikseltä, vaan sain nämä anopilta muuten vaan. Kiitos! Meillä tätä Taika-sarjaa on jonkin verran hieman eri värisinä. Osa on tätä tummansinistä, osa valkopohjaista ja osa mustavalkoista. Erivärisyys tuo juuri sopivaa särmää ja niitä on myös helpompi yhdistellä muihin eri sarjojejn astioihin kun ne eivät ole keskenäänkään ihan samanlaisia. Suurin osa näistä on saatu lahjaksi, mutta osan ostin joskus työkaverilta käytettynä.

Nyt olisi vielä alkamassa toinen "viikonloppu", sillä olen lasten kanssa vapaalla vielä maanantain ja tiistain! Tälle päivälle on luvattu hyvää säätä, joten suunnitelmissa olisi jatkaa pihan laittoa ja käydä hieman retkeilemässä. Huomenna ollaankin sitten jo ihan vapputunnelmissa!

Kommentit