Kiikka


Tiedättekös, kenen hännänpää tuolla vilahtaa? No sehän on tietysti uusi kiikka! Meillä kotona asuu kokonainen kiikkojen perhe, mutta jostain syystä Puuskille ei ole tullut tehtyä ihan omaa. Tai melkein toki oli, sillä aloitin Puuskin omaa kiikkaa jo viime jouluksi, mutta jotenkin se vain jäi. Vaan nyt kun olen vähän sairastellut, olen flunssapäivien ratoksi siivonnut lankakorejani. Keskeneräinen kiikka löytyi sieltä erään korin pohjalta ja valmiiksihan se oli saatava! Tämän kiikan nimeksi tuli Saara, kuten tällä hetkellä ihan kaikkien muidenkin Puuskin omien lelujen. Meillä on myös iso muovinen Saara-rausku, Saara-susi ja Puuskin itse tekemä Saara-keppihevonen.Kävimme viime sunnuntaina metsästämässä vähän sieniä ja uusi kiikka pääsi samalla tutustumaan ensimmäistä kertaa metsään. Veimme kiikan lasten omalle kettukivelle, jossa he leikkivät aina kettuperhettä sillä välin kun me katsastamme kiven ympäristön sieni- ja marja-apajat. Kahta kantarellia lukuunottamatta kettukiven ympäristö ei tosin ollut kovin sieninen, mutta mukava retki siitä silti tuli!

Kiikka on virkattu jämälangoista, kuten hyvin varmaan huomaa. Olen virkannut mukaan vähän kaikenlaisia lankoja, mutta eniten sukkalankaa, sillä lelun on tarkoitus kestää hyvänä vuosia. Täytteenä on langanjämiä, sillä niitäkin meillä riitti siivouksen jäljiltä meljo läjä. Kiikat ovat tarkoituksella aika kotikutoisen näköisiä, sillä olen huomannut että ainakin meidän lapsiin vetoaa sellainen kodikas itse tekemisen tuntu. Itse asiassa nuo itse tehdyt lelut ovat niin rakkaita tässä perheessä, että meillä ne ainakin päihittvät ostolelut mennen tullen. Onneksi, sillä en välittäisi kamalasti niitä leluja ostellakaan.Mukavan värikäskin tuosta tuli, niin ettei tarvitse pelätä sen metsään kovin helposti hukkuvan. Eniten taisin laittaa erisävyisiä pinkkejä raitoja, sillä lapsella on menossa pinkki kausi ja hän haluaisi kaiken olevan pinkkiä. Pinkki onkin juuri sopiva huimioväri vihreänharmaaseen luontoon!

Jännittävän retken päätteeksi Puuski dippasi uuden Saara-kiikkansa vielä vesisaaviin. Pari päivää se on nyt kuivunut ja voi jo ihan hyvin.

Kommentit