Uusia tuulia!


Blogissa on ollut hiljaiseloa viimeiset.... noh, kauan. Syynä on sekä se, että pimenevä syksy on vienyt kuvaus- ja kirjoitusinnon, että se että olen kehitellyt uuden työllistävän harrastuksen. Avaan nimittäin joulukuussa oman lankakaupan! Oon tästä aivan superinnoissani, vaikkakun myös superväsynyt, sillä käyn nyt täysipäiväisesti töissä ja perustan vapaa-ajallani kauppaa. Se on kuitenkin niin kutkuttavan kivaa, että antaa tavallaan myös uutta virtaa syksyyn.

Kaupan perustamista on pohdittu kauan. Se on ollut mulla unelmana jo ihan lapsesta saakka ja sitä varten olen tehnyt suunnitelmia, laskelmia ja jopa opiskellut yrittäjyyttä. Melkein naapurissa sijaitseva liiketilakin on ollut kiikarissa aina siitä asti kun tänne muutimme, mutta jotenkin kaikki asiat asettuivat sopiville kohdilleen vasta nyt. Olen tosi tyytyväinen että odotin näin kauan, sillä pitkän harkinnan ja pohdinnan jälkeen alku on sujunut aika helposti, kun kaikki on ollut niin moneen kertaan mietittynä.Kässäpuodin avajaisia vietetään 8.12. ja tammikuuhun mennessä olis tarkoitus saada pystyyn myös oma verkkokauppa. Koska jatkan nykyisessä työpaikassani edelleen, ei käsityökauppa tulisi kannattamaan ilman verkkomyyntiä. Toki nykyisellä sijainnillaan tuskin muutenkaan, sillä mehän asutaan ihan syrjäkylillä! Se ei mun mielestä menoa haittaa, vaikka viime keväänä saamani yritysneuvonta oli hieman eri mieltä. Kun ideana kuitenkin on nimenomaan tehdä elämästä kaupan avulla mukavampaa ja iloisempaa, en näe järkeä hankkia liiketilaa kalliilla jostakin keskusta-alueelta, jonne joutuisin itse ajaa aina vähintään puoli tuntia suuntaansa, kuten palkkatöihinkin. Nyt kauppa on meidän kodin vieressä ja näen sen makkarin ikkunasta. Se on ihanaa!Kässäpuodin löydät facebookista täältä ja instagramista täältä. Tervetuloa seuraamaan! Tiedotamme sivuilla mm. neuleilloista ja aukioloista. Olemme auki sopimuksen mukaan ja tulen kyllä avaamaan kaupan pyydettäessä aina kun pääsen. Eli otathan rohkeasti yhteyttä jos haluat ostoksille!

Inspistä kauppaan kävimme hakemassa eilen Suomen Kädentaidot -messuilta, jotka tietysti ovat mulle vuoden kohokohta muutenkin. Käsityömessuilla olen perinteisesti käynyt omien tytärteni kanssa ja niin tein myös tänä vuonna. Mukana oli myös toista vuotta kälyni ja lasten serkku. Messut eivät menneet ihan yhtä hienosti kuin viime vuonna, sillä eskari-ikäiset serkukset kyllästyivät menoon aika nopeasti ja tungosta tuntui olevan enemmän kuin viime vuonna. Montaa superkivaa juttua päästiin silti kokeilemaan ja myös shoppailubudjetti tuli perinteiseen tapaan ylitettyä!Eniten mun sydämen vei tämä Toikan osasto, jossa lapset pääsivät kokeilemaan kangaspuita. Se sujui niin hyvin, että mulle iski akuutti kangaspuukuume. Nämä olivat vielä niin sirotkin, että mahtuisivat meille ihan heittämällä kotiin... ainakin sitten kun ollaan remontoitu lisätilaa.

Ihan kaikkea emme edes ehtineet messuilla kiertää, mikä oli hieman sääli. Manasin messujen aikana jättäväni kuusivuotiaat ensi vuonna kotiin, mutta toisaalta tykkään kuitenkin enemmän kiertää lasten kanssa, sillä heidän kanssaan on niin kiva tutkia kaikkea löytämäänsä. Kunhan eivät nyt nojailisi ihan joka keramiikkaosaston pöytään. Meidän tokaluokkalainen jaksoi messuilla kyllä hyvin ja oli yhtä innoissaan kuin äitikin. Hänellä oli kaulassaan itse virkattu kaulakoru, joka sai valtavasti kehuja!

Joko sä olet käynyt messuilla? Mikä oli kivointa?

Kommentit