Salmiakkilapaset


Joskus yhden ja kahden lapsen äitinä oli aikaa sen verran, että kiersin erilaisissa tapahtumissa myymässä omia neuletöitäni. Eihän se sillee mitenkään tuottoisaa ole, mutta oli kiva harrastus, joka maksoi itse itsensä. Myyjäistuottoja tuli aina sen verran, että köyhänä opiskelijana oli varaa ostaa lisää materiaaleja ja muutenkin harrastaa.

Siihen aikaan tein myyntiin paljon salmiakkilapasia. Tykkään tosi paljon kirjoneulelapasista, sillä ne ovat paksut ja lämpimät ja muotoutuvat paremmin käteen kuin tavalliset neulotut lapaset. Aluperäisissä oli suoraan peukaloaukkoon tehty erivärinen peukalo, yleensä keltainen tai vihreä. Nyt eräänä päivänä puodilla istuessani aloin kuitenkin päässäni soveltaa ohjetta jonkinmoisen peukalokiilan suuntaan ja pakkohan se oli sitten heti kotiin päästessä kokeilla!


Halusin lapasiin suoran peukaloaukon sijaan peukalokiilan, joka sulautuisi kirjoneulekuvioon. En ole ennen kiiloja tehnyt, joten jouduin neulomaan sen kolmeen kertaan ennen kun sain sellaisen, joka näytti hyvältä ja istui täydellisesti. Edelleen peukalon tyvikohta on hieman kökkö, mutta se johtuu enemmänkin hätäisestä työtahdista ja huolimattomuudesta kuin huonosta suunnittelusta. En vaan yksinkertaisesti jaksanut päätellä ihan niin justiinsa.


Lapasten lankana on Léttlopi, 100% islantilainen villalanka, josta haluaisin kokeilla tehdä myös villapaidan! Varsin hyvin tämä passasi kuitenkin myös lapasiin. Puikkosuositus oli 4-5, mutta lapsiin sopi paremmin käyttämäni 3,5, sillä lapasten kuuluu mielestäni olla tiiviit ja hieman huopua käytössä sisältä. Sellainen lapanen, jolla voi tehdä lumipalloja kastelematta heti sormiaan, on enemmän kuin täydellinen!


En punninnut paljonko lankaa meni, mutta kuvassa näkyy ylijääneet möttöset. Kerässä on 50g ja kahdesta kerästä ei ehkä kyllä ihan kolmatta lapasta tulisi. Pääsevät siis raitalangaksi sukkiin, niitäkin tarttisi tehdä taas lisää!

Lankaa on mahdollisuus ostaa myös puodiltani, jonne aukeaa verkkokauppa tammikuussa! Ennen verkkokaupan aukeamista tilauksia voi tehdä facebookin kautta tai sähköpostilla. Ja toki siellä saa tulla käymäänkin, jos liikutte meilläpäin. Tammikuun alussa on taas neuleiltaa luvassa!

Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

Kommentit