Vauvantuoksua


Sanoin jo aika hyvissä ajoin ennen toukokuuta puolisolle että uskon meidän vauvan syntyvän vähän etuajassa. Olo oli pitkään ollut jo uskomattoman tukala, sitä paitsi tiesimme tulokkaan olevan tyttö ja kaksi aikaisempaakin tytärtä ovat syntyneet ennen laskettua aikaa. Puoliso oli kovasti ajatustani vastaan. Sekä hänellä, että hänen äidillään oli sovittuna kesäloman aloitus toukokuun viimeiselle viikolle jona laskettu aikakin oli. Jos vauva syntyisi aikaisemmin, ei puolisoni pääsisi synnytykseen sillä hänen äitinsä ei pääsisi töidensä vuoksi hoitamaan isompia lapsiamme.

Vaan valitettavan oikeassapa olin ja viime viikolla heräsin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä sellaiseen oloon että vaadin päästä heti sairaalaan. Hetken tuskasteltuaan ja varmisteltuaan asiaa mies kävi herättämässä lapset ja he heittivät minut aamuyöstä sairaalaan. Onneksi olimme nopeita, sillä synnytys kesti kaiken kaikkiaan alle neljä tuntia! Pelkkään automatkaankin meni yli puoli tuntia, joten sairaalassa en ehtinyt kauaakaan olla ennen kun vauva syntyi. Kipulääkkeet ehdittiin silti onneksi heittää kehiin. Olen nimittäin synnyttänyt myös siten, että kun pääsimme sairaalan ja kyselin kivunlievitystä, kätilö vain nauroi ja käski ponnistaa samantien! Nyt oltiin sentään vähän enemmän ajoissa!


Ja nyt meillä on pieni, alle kolmikiloinen tytär. Hän on ihana ja oikein terve. Mulle itselle pikasynnytys yksin taisi olla kovempi ponnistus, sillä olin niin poikki että menin parin päivän sairaalassaolon jälkeen heikompaan kuntoon ja kotiinpääsyä lykättiin vuorokaudella. Olo helpotti kuitenkin melkein heti ja pääsimme onnellisesti kotiin kolmen vuorokauden jälkeen.

Kotona on ollut ihanaa! Ehdimme just ja just tapetoida olkkarinkin ennen vauvan syntymää ja se on ollut kyllä iso piristysruiske kodille. Tapetoinnista innostuneena olen aina vauvan nukkuessa siivoillut kaappeja ja laatikoita, joita normaalisti ei tule siivottua koskaan. On aina yhtä erikoinen ilmiö, kuinka sitä voikin elää samanlaisessa kaaoksessa pitkäänkin sen kummemmin häiriintymättä, mutta kun yhden asian laittaa kuntoon niin sitä on pakko laittaa samalla loputkin!Tosin kun mää siivoan, niin siistiä lopputulostahan on turha odottaa. Käytin koko eilisen päivän siihen että siivoilin kotiin ympäriinsä pesiytyneitä kasoja. Tämän päivän oon taas siivonnut laatikoita, mikä on synnyttänyt pöydille ja lattialle uusia kasoja. Jostain syystä puoliso ei yhtään ymmärrä tätä mun järjestystä, vaikka selitinkin että nuo kasat lattialla on lajiteltu ja niissä on tarkka järjestys. Ja että vien ne omille paikoilleen ihan kohta.

Kommentit

 1. Onnea vielä tuhannesti pienen pienestä uudesta perheenjäsenestä <3 Hän on hurmaava :)

  Hehe, tunnistan itseni täydellisesti noista siivousmetodeistasi. Olen ihan samanlainen, meillä on kotona sotkumyttyjä, ja kun ne siivoan kertyy nurkkiin vain enemmän kasoja! Niissä kasoissa on kuitenkin järjestys, mutta mieheni ei ymmärrä asiaa alkuunkaan :D Ihanaa lomaa pikku kääryleen kanssa!

  Ps. Tilasin Kässäpuodista pari kerää kotimaista villaa muutama viikko sitten ja ai että kun ovat ihania, pehmeitä ja laadukkaita <3 Kotimaisen villan arvostukseni on noussut ihan arvoon arvaamattomaan sen myötä, kun olen itse alkanut noita kotoperäisiä maatiaislampaita pitää ja niiden villojen kanssa touhuta. Samalla on myös herännyt huoli siitä, kuinka vähän kotimaista villaa loppupeleissä Suomessa arvostetaan. Todella suuri kiitos siis siitä, että vaalit valikoimissa niin laajasti kotimaista villaa <3 Pienet tekijät voivat saada aikaan suuria asioita, todella toivon, että näin kävisi myös kotimaisen (ja erityisesti maatiaisrotujen) villankin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta että on muitakin kasaihmisiä! Kasat on loistava tapa luoda järjestystä :D

   Ja ihan mahtavaa, että tykkäsit langoista <3 Mä olen aina halunnut oman lankakaupan ja kun vuonna joitain vuosia sitten valmistuin eläintenhoitajaksi, niin aloin toden teolla kiinnostua kotimaisesta villasta. Alkuun yritin kartoittaa mahdollisuuksia hankkia myös omia lampaita, mutta se ei vielä ole onnistunut tilanpuutteen vuoksi. Onneksi villaa saa kuitenkin tuoksutella nykyään päivittäin! <3

   Poista

Lähetä kommentti